komplet-grafik_logo_ivaerksaetter

CAMILLA NIMBJeg skal lige have en uddannelse mere...


Det kan være rigtig svært at blive klog på, hvad ens produkt eller felt skal være – sådan helhjertet, der hvor du virkelig brænder for det, der hvor du virkelig kan mærke, at intet kan holde dig tilbage, mærke, at det er dette, der er dit livsformål.

komplet-grafik_profil_pernille_oprydningsnoerden_organisering_1

Har du hørt dig selv have denne dialog med dig selv utallige gange?


  • Jeg har ikke nok viden til at gå selvstændig
  • Jeg har ikke den samme kompetence som de andre har på mit felt
  • Jeg har ikke den rigtige uddannelse
  • Hvad har jeg egentlig at byde på?

 

Du har langt mere at byde på, end du tror. Du skal bare gøre det synligt for dig selv. Du skal skabe bevidsthed om alle dine talenter - både de synlige, men også dem du ikke lige ser - de usynlige. Jeg kan fortælle dig, at ovenstående dialog med dig selv, bare er tanker - og tanker de kan ændres, for de er ikke dig. De er en del af dig, men ikke hele dig. Men hvordan kan du ændre dine tankemønstre, hvis du har ovenstående dialog med dig selv?

Det er egentlig ret nemt, når du tager det i steps.Step 1


En rigtig god metode til at få overblik over dine kompetencer og viden er at brainstorme - list alle de kompetencer du har fået gennem dine uddannelser, kurser og jobs. Skriv ned i stikord på et stykke papir, post it eller andet, gør det som virker for dig. Men skriv det ned et sted, hvor du bagefter kan få et overblik over det.


  1. Sæt dig ned og skriv alle de kompetencer, du har erhvervet dig gennem de forskellige jobs du har haft
  2. Sæt dig ned og skriv alle de kompetencer, du har erhvervet dig gennem de forskellige uddannelser og kurser, du har haft
  3. Skriv alle de kompetencer og kvaliteter andre fortæller dig, du har. Spørg evt. dine nærmeste, hvad de ser som dine kvaliteter.


Det er step 1. Nemlig at få tydeliggjort dine kompetencer. Men det er jo ikke sikkert, at du vil arbejde med disse kompetencer. Måske vil du kun arbejde med nogle af dem. Udvælg de kompetencer, som taler til dig og som du synes var fede at arbejde med eller lære.

Step 2


Lav igen en brainstorm men denne gang på, hvad det er du brænder for. Den skal være HELT fri for kasse tænkning.  


  1. Hvad elsker du at lave? - det skal ikke kun være forretningsmæssigt men simpelthen ALT hvad du elsker at lave
  2. Hvad ved du, at du er god til, og som du kan lide at lave?
  3. Hvordan kan du bedst lide at tillære dig viden, få behandling, eller få hjælp af andre


Du har nu via step 1 og 2 vist overfor dig selv, at du har en masse viden og kompetencer, som du måske ikke lige går og tænker over i hverdagen. Du har tydeliggjort, hvad det er, du elsker og som giver dig en god energi og værdi i dit liv.

Step 3


Nu kommer den del som måske kan være lidt udfordrende alt afhængig af, hvor meget du har skrevet i de ovenstående.


Men step 3 er at finde den røde tråd i alle de ting, du har skrevet ned og fundet frem til, er det, som du bedst kan lide at lave og bare elsker. Find først den røde tråd i step 1 og derefter i step 2.


Den røde tråd kan du finde ved at mærke ind i HVORFOR, du har netop skrevet de ting ned, du har. Der ligger altid en følelse bagved, det vi godt kan lide at lave.


Har du kun arbejdet indenfor noget, som du slet ikke vil arbejde med som selvstændig, kan du stadig tage læring af din tidligere erfaring og tage den med ind i din iværksætter drøm. Det kan være du tidligere har arbejdet med IT, men nu vil du gerne lære andre at skabe et flot og stilet hjem. Her kan du bruge al den erfaring, du har fra IT branchen med hensyn til f.eks. hvilke programmer du kan bruge for at formidle din viden om boligindretning, hvilke redigeringsprogrammer, eller udstyr er bedst på markedet.


Hvis du sidder med tanker som; der er intet jeg kan bruge af dette. Prøv så at se om det ikke er din frygt, der taler - frygten for at komme videre end bare at drømme. Frygten for egentlig at tage næste skridt mod det, du drømmer om. Det er meget normalt, at frygten kommer frem her, og at det egentlig ikke er dig og alle dine talenter, der mangler.

Maskulin og feminin energi


Det jeg har beskrevet indtil nu, har meget den maskuline energi i sig, og den som ofte kan føles mest behagelig for nogen at være i. Den kan føles behagelig, da det ofte er her, vi får eksekveret og kan se og måle, hvad vi har opnået. Men den feminine energi er også vigtig, når du skal finde ind til troen på, at du godt kan være iværksætter og skabe værdi for andre. At mærke troen på at al den viden og læring, du har fået indtil nu, er vigtig og har betydning. Den feminine energi kan hjælpe dig til at slippe frygten, og lade dig selv turde tage skridt for skridt hen mod din drøm.


Den feminine del er ikke den, som bliver dyrket i stor stil ude i samfundet, derfor kan det frembringe frygt og usikkerhed at skulle ind og mærke efter - sådan rigtigt mærke efter.


Det kan være, at du er der, hvor du intet kan mærke: men det er kun tanker, der flyver rundt i hovedet, så tøv ej, det er muligt også for dig at komme ind til kernen af dig og mærke, hvad det er, du gerne vil og kan.


Det gælder om at turde at kaste sig ud på usikker grund, men gøre det i et tempo du er klar til.
Du behøver ikke gøre det alene, du kan få støtte og guidning – hvis du har brug for det.

Brug for hjælp?

Kontakt Camilla fra Camilla Nimb.