komplet-grafik_logo_ivaerksaetter

SUND ARBEJDSTID3 tips til dig, der ønsker
at optimere din arbejdstid


Dit mål og din planlægning er dit pejlemærke. Det viser dig hvilken retning du skal gå, det fortæller dig hvilke opgaver du

skal prioritere og hvor dit fokus skal være. Sund Arbejdstid deler her 3 tips med dig som ønsker at optimere din arbejdstid.

komplet-grafik_profil_pernille_oprydningsnoerden_organisering_1

1. Prioter din planlægning


Forestil dig, at du står ude på en stor høstet kornmark. Marken fortsætter så langt du kan se. Din bil har du parkeret ved landevejen, men du har ingen fornemmelse for i hvilken retning det er. Hvor lang tid tror du, det vil tage dig at finde frem til din bil? Sikkert ret lang tid ik? Du står stadig ude på marken. Men nu kan du se et stort træ i det fjerne, og du husker, at din bil står parkeret ved det træ. Hvor hurtig er du nu, om at nå frem til din bil?


Dit mål og din planlægning er dit pejlemærke. Det viser dig hvilken retning du skal gå, det fortæller dig hvilke opgaver du skal prioritere og hvor dit fokus skal være.


Husk at prioritere tid til din daglige planlægning og til løbende at tjekke ind med dine mål. Det er tid godt givet ud.

2. Drop multitasking - hold fokus på én opgave af gangen


Et simpelt tip der alligevel kan føles utrolig svært, hvis du først har fået til vane at have 5 forskellige programmer åbent ad gangen, 3 forskellige internetsider og en mobil, hvor messenger tråden med veninderne bimler der ud af.


Men hvis du vil blive mere effektiv, så kommer vi ikke udenom multitasking fælden. Du når ikke mere fordi du multitasker, tværtimod. Øv dig i stedet i at holde fokus på én opgave af gangen.

 

Små hacks:


  • Luk din mailindbakke ned
  • Luk alle browservinduer, som du ikke skal arbejde i nu
  • Læg din mobil uden for syns- eller rækkevidde
  • Hav en blok og kuglepen klar. Hvis du får en pludselig idé eller kommer i tanke om gøremål, så skriv det ned og parker det for nu.

3. Hold små hyppige pauser - også selvom du har travlt


Pauser er helt essentielle for at du kan udtænke gode idéer i din virksomhed og præstere dit bedste. Hjernen er ikke bygget til kontant at skulle præstere. Den har brug for pauser i løbet af dagen. På samme måde som din mobil skal lades op for at kunne fungere.


Når det kommer til pauser så tæller alt. En kort pause på 2 minutter er bedre end intet. Små hyppige pauser holder din hjerne skarp og din energi intakt.


Et lille trick til at få holdt flere pauser er at opsætte et par pauseregler.

 

Eksempel:


  • Hver gang du er færdig med en opgave, så skal du holde en kort pause, inden du går igang med den næste.

Brug for hjælp?

Kontakt Tenna fra Sund Arbejdstid.